oktober2

A modern irányzatok az építészetben, az emelkedő energiaárak és a nyilvánosság érdeklődése az energia-megtakarítás valamint a megélhetési költségek csökkentése iránt az energiatakarékos és passzív házak számának gyors növekedéséhez vezetnek. Az építkezések e típusa iránt továbbra is az érdeklődés növekedése várható.


A PORFIX állandó gyelemmel kíséri az épületek építése terén mutatkozó új irányzatokat és szilíciumtartalmú homok alapú új prémiumtermékkel érkezik a piacra. A PORFIX PREMIUM terméknek kiváló a hőátbocsátási tényező értéke és a kiváló hőszigetelő tulajdonságainak köszönhetően teljesíti a korszerű és igényes új épületek iránt támasztott követelményeket. A hővezetési tényező értéke (λ) e terméknél eléri a kiváló 0,083 W/mK értéket.
Az energiatakarékos házakra jellemző a sokszorta kisebb hőfogyasztás mint a szokásos épületek esetében. Az energia- takarékos megjelöléssel azok a házak rendelkeznek, amelyek maximális évi fűtési hőfogyasztása 50 kWh/m2. A 375 mm vas- tagságú PORFIX PREMIUM idomtéglákból készült épületek nagy részét nem szükséges hőszigeteléssel ellátni mert hőszigetelés nélkül is megfelelnek az energiatakarékos új épületek iránt támasztott követelményeknek.
A passzívházakra jellemző az évi do 15 kWh/m2 - ig terjedő hőfogyasztás. Az 500 mm szélességű PORFIX PREMIUM idomtéglák hőszigetelés nélkül is teljesítik a szabványban az ultra energiatakarékos házak építésére előírt értékeket.
A jó minőségű külső falazatnak és egyéb elemeknek köszönhetően a napsugárzásból és a személyek épületben való tartózkodásából nyert energia nem illan el és az év nagy részében elegendő a kellemes meleg biztosításához a helyiségekben. Ez mind egybevetve növeli a lakhatás minőségét és az ingatlan értékét.

 


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.